Valpdagbok

Valpdabok

Puppiediary

2019-07-22

Oj, vad tiden går fort! Valparna är redan 7 veckor gamla. De älskar att utforska gården med alla dess gömslen :) En av hanarna skulle helt naturligt med när jag gick ner med de vuxna hundarna till sjön (120meter). Inte en tillstymelse till att tycka något var obehagligt -ville in i båten som mina söner lekte i! De har fått bekanta sig med både fågel och kanin, väldigt intressanta saker.


Så stolta när de bär omkring på leksaker, kommer gärna till oss med dem. I veckan blir det bilåkning och hela gänget ska till sjön. Otroliga personligheter, så fina styrkor allihopa!

2019-07-11

Valparna är 5,5 veckor nu och är med alla oss, hundar och människor i kök och vardagsrum hela deras vakna tid. De vågar ta sig ut på verandan och ner på gräset korta stunder (vi har ramp och inga trappor ner). En och annan har tagit sig längre sträckor. Hela flocken tar hand om valparna, våran Drent Nallo är extra mycket lekkompis. Lyssnar så fint på våra röster och man börjar verkligen se personligheter hos dem. Otroligt vad de små svansarna kan vifta mycket :)  


2019-07-04

Valparna är 4,5 veckor gamla och bor numera i en inhägnad brevid köket. När de är vakna får de tillgång till hela vardagsrummet samt kök. De är så modiga och nyfikna :) De har bekantat sig med våran kanin Bambi och med våra andra hundar. De snor gärna små barnsockar och husses (inte så små) foppa-tofflor!


De söker mycket kontakt och trivs tillsammans med barnen. I dag fick vi stänga dörren till toan för att en reparatör av tvättmaskin skulle få jobba ifred -valparna var mycket nyfikna på vad han sysslade med. Numera äter de färskfoder flera gånger/dag.


2019-06-23

Valparna är nu tre veckor gamla, de utvecklas så fort :) De har fått prova på lite köttfärs, vilket de tyckte mycket om. Man ser redan hur de börjar söka kontakt med varandra och de små svansarna viftar på i full fart! Vi har klippt klorna på dem och nu i veckan blir de avmaskade. De bor avskilt nu men snart är det dags att flytta ner till en angränsande hall mot köket.

2019-06-14

Våran Kiruna-kull är här! Som vi kämpat, äntligen. Vi njuter av de små som utvecklas så fort. Några har redan börjat öppna ögonen och de kan ta sig fram med gåliknande gång. Diva är en otrolig mamma, hon är me dem så mycket oh ger dem bästa möjliga omvårdnad :)


De två tikarna kallas Rosa och Röd. Hanarna kallas Marinblå, grön, Lila och Ljusblå. De har passande färg på de små halsbanden. Ljusblå har dock mer grått halsband.